Tak til
 


  
25/03 2015

Endelig kommer den kollektive trafik tilbage på sporet

Af Jonas Dahl, Gruppeformand, SF.

Lyntog hver halve time og flere siddepladser. Det er blot nogle af resultaterne af den aftale vi i SF har indgået med regeringen om togtrafikken for de næste 10 år. I Østjylland får vi altså mulighed for at tage lyntoget dobbelt så ofte, når vi vil krydse Storebælt, og vi får samtidig flere siddepladser, så vi slipper for at komme frem med trætte ben og ømme led.Jonas Dahl.
Jeg pendler selv mellem Aarhus og København, og toget er desværre ikke altid det oplagte valg. Der er ikke nok afgange, og det tager for lang tid.

Heldigvis er der nye tider på vej. Den nye togaftale bygger oven på den aftale om togfonden til mere end 20 milliarder kroner, som vi fik i hus, da vores formand, Pia Olsen Dyhr, var transportminister. Alt i alt betyder de to aftaler, at vi på sigt får barberet 20-25 minutter af rejsetiden mellem landets to største byer. Sammen med fordoblingen af lyntogene og de flere siddepladser får vi altså gjort toget til et meget bedre alternativ til personbilen og flyet. Men hvorfor er det vigtigt ? - Fordi toget kort og godt er solidarisk og miljøvenligt. God og tidssvarende offentlig transport kommer alle samfundets lag til gode og forurener mindre end andre transportformer.

For Østjylland er der i det hele taget bedre tider på vej. Som bekendt er den nye letbane lige på trapperne, og når den kommer på sporet i 2017, får vi god, miljøvenlig togtrafik fra Odder over Aarhus til Grenaa. Ud ryger de nuværende diesel-tog, og ind kommer splinternye tog, der er eldrevne og støjsvage. Aarhus midtby bliver også bundet bedre sammen af letbanen, der vil køre fra banegården til Lystrup, – på strækningen til Skejby-Lisbjerg vil der sågar være op til 12 afgange i timen til og fra midtbyen. Letbanen kommer til at køre på sit eget separate spor i trafikken, og som passager slipper man derfor for at sidde i kø i myldretiden.

Jeg ved godt, at der stadig kan gøres meget for den kollektive trafik. Næste skridt er kampen for at få billigere billetter, så bussen og toget bliver et endnu bedre alternativ. Men i SF har vi allerede skabt resultater. Med togfonden har vi sikret fundamentet under hele den kollektive trafik de næste mange år. Med den nye togaftale har vi bundet DSB op på håndgribelige og realistiske krav som de flere lyntog mellem landsdelene, og nye el-tog i stedet for IC4 fiaskoen. Og med letbanen har vi sikret, at infrastrukturen i Aarhus og omegn får en helt nødvendig opfriskning. Næste stop er billigere billetter.

Med venlig hilsen
Jonas Dahl
Gruppeformand og finansordfører (SF)
Medlem af Folketinget


SF
Christiansborg
1240 København K
Tlf. 33374408
Email: jonas.dahl@ft.dk

Kilde: Jonas Dahl, Gruppeformand for SF i Folketinget.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam