Tak til
 


  
18/02 2014

Jagerpilot – et liv under himlen

Det handler om et job ud over det sædvanlige, de voldsomme fysiske kræfter i en F-16, et unikt broderskab og tanker og overvejelser om at skulle gå i krig. Tirsdag den 4. marts på Rønde Bibliotek fortæller en af landets mest erfarne jagerpiloter, Thomas Kristensen, om livet som jagerpilot.

Jagerpiloten Thomas Kristensen (f. 1969) har fløjet F-16 i to årtier og deltaget i operationer på Balkan, i Afghanistan og i Libyen. Vejen til cockpittet startede i 1988, hvor han efter endt studentereksamen påbegyndte en uddannelse som reserveofficer. Siden blev han sergent og løjtnant, og endte som delingsfører ved Gardehusarregimentet.

Det var her han i efteråret så en plakat for ”Pilot i Forsvaret”, som fik ham til at søge Jagerpilotuddannelsen ”inden han blev en gammel mand og fortrød det”, som selv formulerer det.

I 1991 startede han så på Flyveskolen på Avnø. Efter 13 måneder på Sheppard Airforce Base i Texas, graduerede han fra Euro Nato Joint Jet Pilot Training (ENJJPT), og i 1993 kunne han for første gang sætte sig i cockpittet på F-16. Siden da har han fløjet over 3000 timer i henholdsvis Eskadrille 723, Eskadrille 726, og efter F-16 nedlukning på Aalborg, Eskadrille 727 på Skrydstrup.

Når han den 4. marts besøger Rønde Bibliotek, vil han fortælle om vejen til cockpittet i en F-16, broderskabet blandt jagerpiloterne, de voldsomme fysiske kræfter, som man som pilot udsættes for i en F-16, og om dagligdagen som jagerpilot. Han vil også komme ind på de mange personlige tanker og overvejelser, som han har gjort sig om det at skulle gå i krig.

-----

Rønde Bibliotek
Tir. 4. mar. kl. 19
Entré: 75 kr.
Billetter: Rønde Bibliotek (tlf. 87535160)

Kilde: Syddjurs Bibliotek

Lisbeth Larsen


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam