Midtdjursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Hør om stormen Bodil og det beskidte dusin på Ørsted Bibliotek onsdag d. 25/11 kl. 19

Vi er nu atter inde i stormenes halvår, og hvad har vi mon i vente ? - Klimatolog John Cappelen, DMI København, vil stå for en spændende aften for alle, der interesserer sig for vejret. 13 storme ligger helt i top på den danske stormliste, der registreres af DMI. Hør bl.a. om "Ulvsund-stormen", hvor dampskibet S.S. Ulvsund forliste under en sejlads mellem København og Nakskov, Christiansborg-tagulykken, da en 250 kvadratmeter stor tagkonstruktion blev revet af. Hør om d. 3. december 1999, den voldsomste orkan, der nogensinde er registreret i Danmark, om "Allans" giftige hale og "Bodil", der blev hængende lidt for længe.


John Cappelen.
Hør også om "Gudrun", der ramte Danmark og især hærgede de sydsvenske skove, men ikke er med i det beskidte dusin. Vi vil også komme bag om, hvorfor der opstår disse storme på vores breddegrader, hvordan de kommer på stormlisten, deres navne og om man regner med, at styrke og aktivitet af disse øges i fremtiden. Også de voldsomme skybrud, vi har oplevet i de senere år, vil blive omtalt.

Arrangør:
Arrangeret i samarbejde med Rougsø Folkeuniversitet.

Tilmelding:
Tilmelding kan ske ved henvendelse til Auning Bibliotek på tlf. 89594300 eller til Ørsted Bibliotek på tlf. 86488548, eller via folkeuniversitets hjemmeside www.folkeuniversitetet-rougso.dk

Entré: 65 kr.

Det er hér dét sker:
Ørsted Bibliotek
Rougsøvej 73 B
8950 Ørsted
Tlf: 86488548
www.norddjurs-biblioteker.dk

Kilde: Ørsted Bibliotek og Rougsø Folkeuniversitet.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam