Midtdjursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Naturoplevelser rundt om på Norddjurs onsdag d. 1/7 kl. 10, 13 og 14

1) Oplev "Livet på det lave vand" hos Blå Flag Center ved Fjellerup Strand kl. 10. 2) Eller tag på "Guidet waderstur" hos Blå Flag Center ved Grenaa Strand kl. 10. 3) Eller oplev "GPS tur" hos Blå Flag Center ved Grenaa Strand ogsåkl. 10. 4) Eller prøv "Kajak" ved Blå Flag Center Fjellerup kl. 13. 5) Eller prøv "Naturformidling" ved Bønnerup Lystbådehavn kl. 14.


Naturformidling ved Blå Flag Centrene.
1) Livet på det lave vand:
Hos Blå Flag Center ved Fjellerup Strand udleveres grej af forskellige arter til gæsterne mellem kl. 10 og 11. Når klokken nærmer sig 11 vil naturvejlederen komme ud på broen og være med til at se på dagens fangster. Nogle af fangsterne sættes tilbage i havet, mens andre dele af fangsten tages med op til Blå Flag Station. Hvis der er mange rejser tændes bål og man nyder friske stegte rejer. Det er gratis at deltage.

2) Guidet waderstur:
Hos Blå Flag Center ved Grenaa Strand kan man kl. 10 hoppe i et par waders og bevæger sig ud på det lave vand for at kigge på det rige dyreliv. Der er muslinger, krabber, snegle og småfisk. På en go dag ved kysten fanger man ofte 25 forskellige arter. Det er gratis at deltage.

3) GPS tur:
Gå på jagt i Grenaa plantage kl. 10. Grenaa plantage ligger i Blå Flag Center Grenaas baghave med rig mulighed for at tage på opdagelse. Blå Flag Center Grenaa har en række faste GPS-punkter, og dermed også en række forskellige ruter og temaer. Fortæl naturvejlederen hvad i godt kunne tænke jer, så vil han eller hun forsøge at opfylde jeres ønske. Blå Flag Center Grenaa giver naturligvis en grundig introduktion i håndholdt GPS. Der vil være et depositum for GPS.

4) Kajak:
En kajak er en lille båd man tager på og som giver mulighed for store naturoplevelser. Vejledere ved Blå Flag Center Fjellerup vil kl. 13 starte med en grundig introduktion til kajakken, de fortæller og illustrerer brugen af kajak. Efterfølgende vil gæsterne blive sat sammen 2 og 2 og komme i en kajak på 1 meters vand. Her vil være folk i vandet til at hjælpe med at holde kajakkerne under første del af eventen. Til sidst kan deltagerne afhængig af vejret få lov til at ro en tur. Alderskravet er minimum 12 år. Børn skal være ifølge med en voksen, er børnene i alderen 12-16 er forholdet 1:1, er børnene mellem 16-18 kan en voksen godt have flere børn med. Det er en betalingsevent, som koster 200 kr. og prisen dækker eventen og giver ret til at låne udstyr en uge frem.

5) Naturformidling:
Ved Bønnerup Lystbådehavn kan man kl. 14-17 komme til rullende "Naturformidling" med krabbetrailer. Man infomeres om naturen over og under vand og der afholdes krabbevædeløb.

Arrangør:
Kyst- og Fjordcentret
Voer Færgevej 123
8950 Ørsted
Tlf: 86489685
www.kystogfjordcentret.dk

Det er hér dét sker ved Grenaa kl. 10:
Naturcenter Norddjurs, Blå Flag Center Grenaa
Klithuset
Klitten 1
8500 Grenaa
Tlf: 24452108

Og det er hér dét sker ved Fjellerup kl. 10 og 13:
Blå Flag Center Fjellerup
Klitvej 4
Fjellerup Strand pr.
8585 Glesborg
Tlf: 87791111 / 40502365
www.fjellerup-naturcenter.dk

Og det er hér dét sker ved Bønnerup Strand kl. 14:
Bønnerup Lystbådehavn
Vestre Mole 2
Bønnerup Strand pr.
8585 Glesborg
Tlf: 21456423
www.boennerup-lbh.dk

Kilde: Kyst- og Fjordcentret ved Voer.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam