Midtdjursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Bliv nørd for en dag i Forskningens Døgn, på Herregårdsmuseet ved Gammel Estrup lørdag d. 25/4 kl. 10-17

Dansk Center for Herregårdsforskning inviterer til en temadag om kunst og videnskab. Der er eksperimentarium og aktiviteter hele dagen for både store og små. Museets forskere åbner Grevens Arbejdsværelse, hvor børn kan få lov selv at prøve at røre ved de historiske genstande - naturligvis udstyret med hvide handsker til hådtering af museumsgenstande.


Nørd for en dag.
Eksperimentarium:
Flere af herregårdens rum indrettes til eksperimentarier, hvor man kan prøve forskellige videskabelige redskaber og instrumenter. Man kan blandt andet prøve at tegne sin egen silhuet ved hjælp af en såkaldt pantograf. Pantografen formindsker skyggebilledet og gør det muligt at aftegne omridset i en størrelse, som kan klippes ud, og som man kan tage med hjem efterfølgende.

Lav din egen families samling:
Hvis man har lyst, kan man også prøve kræfter med museumsinspektørens arbejde. Der etableres nemlig et værksted, hvor familier kan skabe deres egen samling. Med udgangspunkt i forskellige temaer hentet fra tidligere samlinger i Europa inviteres de besøgende familier til at sammensætte deres personlige historiske samling, hvor det valgte tema krydses med familiens egne minder, fælles erfaringer og præferencer.

Baggrund:
Med arrangementet er det intentionen at sætte fokus på, hvordan kunst og videnskab - det skønne og det sande - traditionelt har været to sider af samme sag. Dette kom i udpræget grad til udtryk på herregårdene, der bl.a. i kraft af den samlerglæde, der prægede mange herregårdsejere, resulterede i omfattende samlinger, der rummede hvad vi i dag betegner som videnskabelige instrumenter og kunstgenstande i skøn forening.

Praktisk:
Der er aktiviteter i tidsrummet kl. 10-17. Entre til museet er 90 kr. Børn under 18 år har gratis adgang. Billetten gælder også til Dansk Landbrugsmuseum. Det koster et mindre materialebeløb at være med til aktiviteter, hvor man får noget med hjem, som f.eks. silhuetklip.
Der vil være mulighed for at købe kaffe og kage undervejs.

Det er hér dét sker:
Gammel Estrup - Herregårdsmuseet
Randersvej 2
8963 Auning
Tlf: 86483001
Fax: 86483181
www.gammelestrup.dk

Kilde: Gammel Estrup - Herregårdsmuseet.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam