Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Svar om Tanzania-tur

Et godt stykke tid før ferien bragte vi et par indlæg, hvor en læser fra Randers spurgte ind til, hvorfor Dansk Folkepartis folketingsmedlem fra Ryomgård deltog i Finansudvalgets rejse til Tanzania, når hans parti som det eneste stemte imod et vandforsyningsprojekt i det pågældende afrikanske land. Svaret herpå har ladet vente på sig, mens vi har holdt sommerferie på redaktionen, har han endelig svaret i Randers Amtsavis, og det skal vore læsere naturligvis ikke gå glip af:

”Nu skal Niels Vissing ikke vente længere. Jeg kan forstå, at han utålmodigt har ventet på et svar fra mig om, hvorfor jeg i sommer tog på udvalgsrejse til Tanzania. Sammen med otte andre folketingsmedlemmer.

Rejsen til Tanzania kaldes en ”besigtigelsesrejse”, idet det er én af Finansudvalgets fornemste pligter at tilse, at de midler, de danske skatteborgere bidrager til bl.a. u-landsstøtten med, anvendes på den tilsigtede måde.
Altså at de ikke går til køb af dyre biler til regeringsmedlemmer, bygning af luksuspaladser til korrupte præsidenter, og at Danida ikke længere bygger siloer og forbrændingsanlæg, der ikke er brug for.

Men det er ikke det, Niels Vissing i sit indlæg går efter. Nej, han har fundet et guldkorn, nemlig at Dansk Folkeparti stemte imod en bevilling til netop Tanzania kort før afrejsen, og at vi så alligevel formaster os til at rejse derned.
”Hvordan hænger det mon sammen?”, tænker Niels Vissing. Ligger der ikke her et misforhold mellem Dansk Folkepartis holdninger og en accept af en rejse til samme land med et i øvrigt meget stramt besøgsprogram? Man aner skandalen.

Jeg kan berolige Niels Vissing. Dansk Folkeparti har en klar holdning til u-landsstøtte, som i al sin enkelhed går ud på, at vi støtter flygtninges ophold i nærområderne af deres lande. Vi støtter demokrati-opbygning i lande, der selv tager ansvar for egen udvikling, og som også accepterer basale demokratiske institutioner såsom retsvæsen, en fri presse og flerparti-systemer.
Men støtte til lande, der bruger penge på A-våben, har store militære budgetter og har korrupte operetteofficerer som ledere, eller lande, der støtter terrorisme, finder vi ikke er værd at yde penge til.

I det konkrete tilfælde med Tanzania er Dansk Folkepartis grundlag for eventuelt at ændre holdning nu blevet forbedret. Så det kan meget vel være, at vi næste gang, der skal bevilges penge til Tanzania, stemmer ja.”

Skrevet af Dansk Folkepartis medlem af Finansudvalget, Per Dalgaard fra Ryomgård, i Randers Amtsavis d. 26. juli

Kilde:

rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam