Tak til
 






  
05/05 2023

Gjerrild på den anden ende

I Gjerrild har de som bekendt en mangeårig tradition for at lave et kombineret kræmmermarked og en mini-musikfestival, som regel i den sidste week-end i juni. I år er ingen undtagelse, og det fortæller vi lidt om i dag.
Læs mere hér!



Kræmmermarkedet er ét af de større på Djursland, og i årenes løb er det efterhånden lykkedes at tiltrække tusindvis af mennesker. Samtidig med, at kræmmerne får mødt hinanden og får solgt en masse til det store købelystne publikum, får den arrangerende idrætsforening lavet nogle gode penge til det frivillige sportsarbejde. Udover selve kræmmermarkedet er der forskellige fornøjelige ting for børnene, som hoppepude o. lign., men hos den store flok af lokale ildsjæle bag arrangementet har man i årenes løb holdt fast i, at der ikke skal være en færdigpakket tivolipark med radiobiler og larmende højttalermusik.
I stedet valgte man lige fra starten at hyre forskellige både lokale og udefrakommende musiknavne, så der i stedet for den sædvanlige markedstummel lyder musik i teltet på fodboldbanen, hvor Gjerrild Kræmmermarked finder sted. Det har vist sig at være så levedygtigt et koncept, at Gjerrild denne week-end om året bliver oversvømmet af folk udefra – man er med andre ord lykkedes med at lave en byfest med succes. Én af hemmelighederne bag er det kæmpestore arbejde, en flok Gjerrild-borgere det meste af året er engageret i for at få det hele til at køre så godt.
Det musikalske program virker festligt og indbydende i år, hvor der startes op med et Århus-orkester med en vis tilknytning til Gjerrild, MT Group.
Det store hovednavn og trækplaster bliver i år det særdeles humørfyldte orkester, Østjysk Musikforsyning – eller ØM, som de også kalder sig. De er kendte for at improvisere en masse, så man kan aldrig være helt sikker på, hvad de nu finder på. Besætningen er: Anders Barfoed (keyboards), Bjørn Christensen (trompet), Marius Dahl Knudsen (guitar) og Anders Errboe (bas).
I ØM`s eget pressemateriale hedder det bl.a.:
”Østjydsk Musikforsyning kan på to minutter nedbryde, hvad de store komponister har været hundrede år om at bygge op. Men nutidige sangskrivere kan heller ikke vide sig sikre for originale attentatforsøg fra et orkester, der dækker hele repertoiret fra lettere klassisk over salonmusik og traditionel jazz til rock, pop og underholdningsmusik i alle stilarter.”
Efter det forhåbentligt gode grin bliver scenen overtaget af en delvist lokal trio med sangeren Rex Jensen fra Emmelev som omdrejningspunkt og med Jens Falck (der også spiller dagen efter med Djursland Spillemænd) på både guitar og violin samt den århusianske pianist Peter Buus Thomsen. De spiller en god blanding af evergreens fra dengang, Ruder Konge var knægt, i særdeleshed fra egnene omkring Texas, New Orleans og nærmeste omegn – altså præcis dén musik, der ligger til grund for vor tids rockmusik (og popmusik).
De spiller før middagen, og efter den varmer de op til aftenens bal, der i byder på et spændende bekendtskab. Det er Århus-bandet Party Patrol, der træder op med følgende besætning: Kim Greger (sang), Anders Visti (keyboards), Kristian Nielsen på guitar, Ida Gormsen (bas) og Lars Viberg (trommer). Det siges, at de ved livejobs udvider med både sax og trompet, og deres musik skulle være gamle rock & roll-numre i nye arrangementer.
Søndag starter musikken kl. 11 med et lokalt orkester, Gents, med bl.a. Svend Åge Stensgaard fra Gjerrild. De varmer op til den store finale på folkefesten søndag eftermiddag, hvor de på disse kanter så populære Djursland Spillemænd år efter år har trukket et stort og trofast publikum. De kræver vist ikke nogen nærmere præsentation hér, blot kan det siges, at de helt garanteret byder på deres sædvanlige skønne blanding af folkemusik, country og rock.
Vi skal naturligvis heller ikke glemme, at Gjerrild Kræmmermarked udover musikken også byder på forskellige gøglerindslag, five-a-side fodboldturnering begge dage plus alle de andre aktiviteter, som man normalt forbinder med denne fest.
Skrevet af Rex

Kilde:

rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam